Aarhus Universitets segl

Prøveformer

Prøveformer

Afspejling af undervisningens indhold og  udprøvning af de faglige mål

Der er som oftest forskellige oplagte prøveformer at vælge imellem i valget af, hvordan et fags formål og faglige mål skal udprøves i en studieordning.

En prøveform kan aldrig indeholde og udprøve hele fagets pensum, hvorfor der altid er tale om nogle valg og fravalg. Det kan derfor være en god idé at veksle mellem de forskellige prøveformer gennem uddannelsen som helhed for at styrke sammenhængen mellem undervisningens faglige mål og prøvesituationen. Det er derfor vigtigt at du gør dig nogle bevidste overvejelser i bestemmelsen af prøveformer.

 

Prøveformernes individuelle potentialer

De forskellige prøveformer rummer forskellige potentialer i forhold til at understøtte sammenhængen mellem undervisning og eksamen, ligesom de tester forskellige vidensformer, færdigheder og kompetencer hos de studerende. De forskellige prøveformer understøtter og fremmer dermed også forskellige kompetencer og studiestrategier hos de studerende.  Der kan være fordele og ulemper ved de forskellige prøveformer, så det er væsentligt, at du aktivt tager stilling til hvilken prøveform, der passer bedst til det enkelte fag. Læs mere om de individuelle prøveformers potentialer herunder: